ACV Transcom Maritime

ACV Transcom Maritime

Neen aan de arrogantie van Viking River Cruises

Internationaal VakbondswerkPosted by webmaster 25 Mar, 2015 13:28
Opnieuw internationale actie in de binnenvaart:

Op 25 maart verzamelde een delegatie van ACV Transcom in Amsterdam. Zij gingen in op de oproep van de collega's van Nautilus International om actie te voeren in Amsterdam tegen het personeelsbeleid van Viking River Cruises.

Viking River Cruises is een grote internationale onderneming actief in de toeristische sector. Zoals de naam het al zegt zijn ze gespecialiseerd in cruises. Hun river cruise schepen doorkruisen gans Europa en stellen meer dan 600 varenden tewerk. Kortom een topspeler in dit marktsegment welke gehuisvest is in Zwitserland (geen deel van de Europese unie; belastingtechnische voordelen; geen Europese directieven enz)

Doch zij willen hun winsten nog meer verhogen door schaamteloos eenzijdig loonsverlagingen door te voeren. Half januari mailden zij hun medewerkers dat zij in de toekomst (in concreto vanaf de dag nadien) niet meer in Zwitserse Franken uitbetaald worden maar in Euro's en dat de omzetting gebeurde aan tarieven van een half jaar geleden. Een gemiddelde netto inlevering van rond de 15% voor elkeen. Reden: de koers van de Zwitserse Frank is de laatste maanden sterk gestegen.

De spontaan protesterende werknemers direct werden op staande voet ontslagen met gevolg dat de overblijvers hebben moeten slikken.

Voorts weigert de directie van Viking River Cruises elk gesprek met een vakbond. Zij weigeren elke bemoeienis van de vakbond.

Op 25 maart werden 8 (!!!) nieuwe grote passagiersschepen gedoopt met een schare internationale gasten en klanten. Vandaar het juiste moment om als internationale vakbonden actie te voeren en ons ongenoegen te laten blijken over deze laag bij de grondse praktijken.

Met afgevaardigden uit België; Nederland; Duitsland; Frankrijk ; Zwitserland; Verenigd Koninkrijk en Kroatië hebben wij, tot ergernis van de directie, onze stem laten horen en de vele gasten geïnformeerd met onze pamfletten.

Ook langs deze weg vragen wij jullie solidariteit. Dit kan je doen door de volgende elektronische petitie te ondertekenen. www.ipetitions.com/petition/stop-the-viking-pillage

Klik hier voor een pamflet met meer info.

  • Comments(0)//www.acv-maritime.be/#post256