ACV Transcom Maritime

ACV Transcom Maritime

Het ACV blijft zich verzetten tegen het CETA verdrag

ACV TranscomPosted by webmaster 28 Oct, 2016 21:06

Ondanks enorme politieke druk, bleven de Waalse regering en het Waalse parlement zich de voorbije dagen terecht verzetten tegen het CETA vrijhandelsverdrag. Terecht, want dit vrijhandelsverdrag vormt een bedreiging voor tewerkstelling, arbeidsrecht, sociale bescherming en openbare diensten.

Het interpretatieve instrument dat aan het CETA-verdrag zal toegevoegd worden, stelt bijvoorbeeld dat nĂ¡ de ondertekening van het verdrag Europa en Canada het debat zullen starten over de integratie van dwingende sancties in geval van schending van milieu- of arbeidsregelgeving. Het ACV gelooft echter niet in die mooie woorden. We willen geen kat in een zak kopen. Als de EU en Canada dit echt menen, moeten deze clausules opgenomen worden in het CETA verdrag voor de ondertekening.

Net zoals het ACV dat eerder al deed samen met veel andere middenveldorganisaties, bevestigt het ACV zijn verzet tegen het CETA verdrag zoals dat nu voorligt. Het ACV is dan ook zeer tevreden met de democratische dynamiek die zich ontwikkelde in het Waals Parlement. Die dynamiek verdient alle tijd en mag geen voorwerp van chantage of een ultimatum zijn.  • Comments(0)//www.acv-maritime.be/#post302