ACV Transcom Maritime

ACV Transcom Maritime

Actie voor de vakbonden

AntwerpenPosted by webmaster 22 Feb, 2016 16:17

Omstreeks 15 u ontving ACV Transcom de betoging voor de vakbonden van een 40 dokwerkers. De actie werd georganiseerd vanuit een facebookpagina waarvan in de loop der tijd het aantal volgers en leden explodeerde. De actie ter ondersteuning van de vakbonden en men wenst een signaal van ongerustheid te geven.

Als ACV Transcom begrijpen we de ongerustheid van de havenarbeiders. Toch zijn er belangrijke kanttekeningen. Zo is het dossier van de ingebrekestelling geen politiek project zoals Port Package 1 en 2, maar een juridisch steekspel. Een steekspel waar wij – vanuit de vakbonden – een zo goed mogelijk resultaat voor het behoud van het statuut en de werkomstandigheden wensen te behalen. Tevens hebben ook de werkgevers daar een belangrijke rol in naast de overheid.

Vanuit ACV Transcom werd in dit dossier telkens terug gekoppeld naar de achterban via de instanties en besturen. Ook vanuit deze organen werd input en feedback gegeven zoals het hoort. We kunnen echter geen onderhandelingen en discussies voeren in de media. In de media zullen we geen oplossingen vinden voor dit dossier…

Het “vergeet-me-nietje” welk me ontvingen krijgt ook een warme plek in ons huis. Een plek die iedereen die zich engageert binnen onze organisatie trouwens krijgt. We vergeten de dokwerkers niet, integendeel. We strijden ten volle voor hen! Belangrijk is dat de rangen gesloten zijn en we zij aan zij verder doen voor én met de dokwerkers.  • Comments(0)