ACV Transcom Maritime

ACV Transcom Maritime

Day of the Seafarer

KusthavensPosted by webmaster 16 Jun, 2016 14:10

Door het IMO (International Maritime Organisation) werd 25 juni 2016 uitgeroepen tot "Day of the Seafarer". Het thema van deze bijzondere dag is "They are at sea for all of us".

De zeevarenden worden in het zonnetje gezet en er komt aandacht voor het, vaak onzichtbare, beroep dat ze uitoefenen. Volgens schattingen van het IMO vervoeren schepen bijna 90% van de goederen wereldwijd.

Zeevarenden zijn niet alleen verantwoordelijk voor de handeling van deze schepen, maar zijn ook verantwoordelijk voor een veilige en vlotte afhandeling van de cargo. De scheepvaart brengt ons grondstoffen, energie en afgewerkte producten aan. Geen scheepvaart zonder zeelieden.

Na een lange beslotenheid op hun vaartuig, hebben zij, wanneer zij voet aan wal zetten, nood aan een tehuis, een ontmoetingsplaats waar zij verwacht worden, een plaats waar men hun noden kent en er aan tegemoet komt. En dat is wat het Seamen Centre van Zeebugge hen wil bieden.

Kom naar de Seamen Centre opendeurdag op 25 juni 2016 en maak kennis met de werking van het Seamen Centre ten behoeve van de zeelieden van onze haven.

• doorlopend gratis busrondrit in de haven met een ervaren gids

• doorlopend filmvoorstelling over: - de haven van Zeebrugge - de werking van het Seamen Centre - de bescherming op zee tegen piraterij door onze Marine

• 's middags serveren we een lekkere Zeebrugse vissoep

• in de namiddag kan u aanschuiven voor een lekkere Zeebrugse pannenkoek.

• ruime parking op het marktplein tegenover Seamen Centre


  • Comments(0)